Programma’s

Concertprogramma’s

Een Ode aan het liederlijke leven
Een programma over drank en drugs en vleselijke lusten

  • In dit liedprogramma worden de zonnige én de schaduwkanten van het menselijk bestaan in de schijnwerpers gezet. De klassieke componisten Mozart en Beethoven praten in bedekte termen over liefde en vleselijke lust. Levendig beschrijft Duparc een visioen, veroorzaakt door het drinken van het hallucinerende absinth. Tot slot zal rauw realisme de boventoon voeren in werken van Brecht/Weill.


Sprookjesland
Een fantasierijk programma vol met wonderlijke wezens

  • In dit liedprogramma wordt de luisteraar meegenomen naar donkere bossen en mysterieuze meren waar nimfen, trollen en heksen wonen. Soms zijn zij de bezoekers goed gezind maar andere gebruiken hun toverkracht om de argeloze mens vreselijke pijnen te bezorgen. Tijdens dit concert is er geen ontsnappen aan: u wordt gegrepen door de muziek óf door de verhalen.


Het zangersportret
Het woelige leven van een zanger in woord en muziek

  • Wekelijks vergaapt de wereld zich aan het televisietoestel waar mensen zingen die willen doorbreken als zanger. Een zanger die een conservatorium-opleiding heeft gevolgd, kent nóg veel meer verwikkelingen en hobbels voordat er lekker muziek kan worden gemaakt. De vrolijke én serieuze kanten van deze worsteling en de geneugten van het bestaan als musicus staan in dit programma op de voorgrond.

Igor maakte verder liedprogramma’s met thema’s als ‘Oorlog en Vrede’; ‘Onbereikbare Liefdes’; en een éénmansopera gebaseerd op de opera Carmen.