Curriculum Vitae Igor Bogaert

Bariton Igor Bogaert treedt op in binnen- en buitenland en staat bekend om zijn avontuurlijke concertprogramma’s. Hij wordt regelmatig gevraagd als solist bij uitvoeringen van o.a. oratoria, theaterproducties en als liedzanger.

Na een studie technische natuurkunde aan de universiteit Eindhoven heeft Igor Bogaert klassiek zang gestudeerd aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde af bij Meinard Kraak. Na zijn studie nam Igor deel aan internationale masterclasses van onder meer Cristina Deutekom, Irwin Gage, Rudolf Jansen, David Wilson-Johnson, Diane Forlano, Teresa Berganza en José Cura.

Op een tweetal zangconcoursen werd Igor Bogaert onderscheiden, namelijk op het Erna Spoorenberg concours in Nederland (2001) en het Klaudia Taev concours voor jonge zangers (2003). Als liedzanger werkt Igor samen met pianist Jan Willem Nelleke. Zij zijn regelmatig op het podium te beluisteren, onder andere bij de vereniging Vrienden van het Lied. Igor kiest het avontuurlijke liedrepertoire en schuwt allerminst de 20e eeuw. Op zijn repertoire staan naast de liedcycli van Schubert o.a. de Kerner Lieder opus 35  van Schumann, 6 Monologe aus Jedermann van Martin en de Liederen en dansen van de Dood van Moussorgsky. Een aantal nieuwe lied-composities zijn opgedragen aan Igor.

Op het operapodium speelde Igor Bogaert rollen in opera’s van De Falla, Busoni, Menotti, Xenakis en Pergolesi. Hij bracht ook meerdere opera’s in première, zo vertolkte hij rollen in nieuw gecomponeerde opera’s van Antal Sporck en Andrew Wise.

Igor Bogaert trad op onder leiding van o.a. de dirigenten Reinbert de Leeuw, Koen Kessels, Jurjen Hempel en Erki Pehk.